SATARAŠ ala “Hirošima” – najbrži, najlepši i najjednostavniji na svetu

 


U šerpu sa poklopcem sunuti malo biljnog ulja.

U to dodati na krupnije naseckane dve poveće glavice crnog luka.

Na tihoj vatri prodinstati luk, a zatim ubaciti u to još 5 svežih žutih papirka šilja isečenih na krupnije kocke.

Dinstati poklopljeno do kraja, i samo posoliti i pobiberiti (trebalo je dodati i sveže lišće peršuna i celera, ali ne voli svako tako kao ja, pa se kuvalo kako vole drugi).

Iseći 4 krupnija paradajza na kriške i ubaciti.

Upržiti polagano dok ne omekavi svo povrće (bude gotovo za pola sata), ali na tihoj vatri, obavezno poklopljeno do kraja, da bi ostali svi predivni sokovi.

Najbolje ide uz feta sir i sveže isečene krastavce.

Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi