SATARAŠ ala “Hirošima” – najbrži, najlepši i najjednostavniji na svetu
U šerpu sa poklopcem sunuti malo biljnog ulja.
U to dodati na krupnije naseckane dve poveće glavice
crnog luka.
Na tihoj vatri prodinstati luk, a zatim ubaciti u to
još 5 svežih žutih papirka šilja isečenih na krupnije kocke.
Dinstati poklopljeno do kraja, i samo posoliti i pobiberiti
(trebalo je dodati i sveže lišće peršuna i celera, ali ne voli svako tako kao
ja, pa se kuvalo kako vole drugi).
Iseći 4 krupnija paradajza na kriške i ubaciti.
Upržiti polagano dok ne omekavi svo povrće (bude
gotovo za pola sata), ali na tihoj vatri, obavezno poklopljeno do kraja, da bi ostali
svi predivni sokovi.
Najbolje ide uz feta sir i sveže isečene krastavce.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар