TIKVICE SA POVRĆEM


Nešto kao sataraš, ali čak i lepše od sataraša.

Uzeti veliki tiganj sa poklopcem, te ga malo puljiti, a onda u tiganj ubaciti sve odjednom:

tikvice neoguljene, ali isečene na kockice (tikvice pre ubacivanja u tiganj dobro posoliti, ostaviti oko 10-ak minuta da odstoje, a onda ih samo oprati hladnom vodom)

isečeni paradajz

sečeni crni luk

izrendana šargarepa

vezica mirođije

morska sitna so

crni mleveni biber

beli sečeni luk

Na tihoj vatri, lagano, uz povremeno mešanje, poklopljeno izdinstati dok sve ne omekavi.

Uz ovo jelo najbolji prilog jeste obareni hladan pirinač.

Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi