ZAČINJENE TIKVICE

 


Za ovo jelo potreban je tiganj koji nema poklopac.

Neoguljenu tikvicu iseći na uže, a duže štapiće, kao kad se seče krompir za pomfrit.

Takođe, tikvice posoliti i ostaviti oko 15-ak minuta da odstoje, a onda ih oprati hladnom vodom i procediti.

U tiganj ubaciti sve sastojke odjednom, tako ja radim uvek, jer sebi samo olakšam:

tikvice

beli sečeni luk

morsku sitnu so

crni mleveni biber

alevu papriku

malo kristal šećera

susam

soja sos

vezicu sveže isečene mirođije

Na srednjoj jačini ringle upržiti tikvice dok ne omekave.

I uz ovo jelo kao najbolji prilog ide hladan kuvani pirinač.

Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi