ČAMČIĆI OD TIKVICE – na drugi način
Uzeti jednu poveći, ali neoguljenu tikivicu i
raspoloviti je nožem na dva jednaka dela, a onda svakoj dobijenoj polutki
podubiti sredinu i napraviti čamac, tj. čamčiće.
Na ulju prodinstati:
crni sečeni luk
povađenu rseidnu iz tikvice
200 g mlevenog svinjskog mesa
Nadev još posoliti, pobiberiti te u njega dodati bosiljak
balzamiko.
Prazne tikvice poređati u pleh obložen kolačarskim
papirom i staviti u rernu na 200 stepeni po C da omekave i malo porumene.
Tako prepečene tikvice izvaditi, napuniti pipremljenim
nadevom i po vrhu samo staviti rendani kačkavalj (može i kisela pavlaka, ali je
lepše sa kačkavaljom).
Odmah vratiti sve u rernu i zapeći dok kačkavalj ne
porumeni.
Idealno za mrsni ručak uz koji jedino treba naseći
samo dosta svežeg krastavca.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар