ČAMČIĆI OD TIKVICE – na drugi način

 

Uzeti jednu poveći, ali neoguljenu tikivicu i raspoloviti je nožem na dva jednaka dela, a onda svakoj dobijenoj polutki podubiti sredinu i napraviti čamac, tj. čamčiće.

Na ulju prodinstati:

crni sečeni luk

povađenu rseidnu iz tikvice

200 g mlevenog svinjskog mesa

Nadev još posoliti, pobiberiti te u njega dodati bosiljak balzamiko.

Prazne tikvice poređati u pleh obložen kolačarskim papirom i staviti u rernu na 200 stepeni po C da omekave i malo porumene.

Tako prepečene tikvice izvaditi, napuniti pipremljenim nadevom i po vrhu samo staviti rendani kačkavalj (može i kisela pavlaka, ali je lepše sa kačkavaljom).

Odmah vratiti sve u rernu i zapeći dok kačkavalj ne porumeni.

Idealno za mrsni ručak uz koji jedino treba naseći samo dosta svežeg krastavca.

Prijatno!

 

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi