NEŠTO OD TIKVICA kao musakica i još lepše
Još jedna tikvica, a ona neobična i kriva, sva
vijugava i izvijena, izvrnuta, uvrnuta, neobičnostima svoga jestivog porasta
utrošena danas za još jedno izmišljeno i novo jelo od tikvice.
Pleh obložiti kolačarskim papirom te u njega
staviti:
1 tanko isečenu neoguljenu tikvicu na kružice
3 glavice ručno isečenog crnog luka (da bude malo
krupnije)
Sve to izmešati i ubaciti u rernu te na 200 stepeni
po C ispeći dok ne omekavi.
Posebno umutiti:
4 jajeta (ako su sitnija jaja kao kod mene, ili 3 ako
su nešto veća)
U to dodati veću kocku sitno izrendanog kačkavalja (umesto
preskupog parmezana).
Posoliti i pobiberiti po ukusu.
U to sasuti svu onu ispečenu tikvicu i crni luk.
Izmešati, vratiti na isti papir, poravnjati kašikom,
u istom plehu (kalupu) i po vrhu samo posuti sa sitno isečenim kačkavaljom.
Ispeći na 200 stepeni po C dok sve ne porumeni.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар