уторак, 29. август 2023.

NEŠTO OD TIKVICA kao musakica i još lepše

 

Još jedna tikvica, a ona neobična i kriva, sva vijugava i izvijena, izvrnuta, uvrnuta, neobičnostima svoga jestivog porasta utrošena danas za još jedno izmišljeno i novo jelo od tikvice.

Pleh obložiti kolačarskim papirom te u njega staviti:

1 tanko isečenu neoguljenu tikvicu na kružice

3 glavice ručno isečenog crnog luka (da bude malo krupnije)

Sve to izmešati i ubaciti u rernu te na 200 stepeni po C ispeći dok ne omekavi.

Posebno umutiti:

4 jajeta (ako su sitnija jaja kao kod mene, ili 3 ako su nešto veća)

U to dodati veću kocku sitno izrendanog kačkavalja (umesto preskupog parmezana).

Posoliti i pobiberiti po ukusu.

U to sasuti svu onu ispečenu tikvicu i crni luk.

Izmešati, vratiti na isti papir, poravnjati kašikom, u istom plehu (kalupu) i po vrhu samo posuti sa sitno isečenim kačkavaljom.

Ispeći na 200 stepeni po C dok sve ne porumeni.

Prijatno!

 

Нема коментара:

Постави коментар