PILEĆI RAŽNJIĆI SA POVRĆEM - iz rerne

 


Uzeti 3 pileća bataka sa karabatacima i odstraniti nožem čisto meso bez koske i kožice.

Potrebne su velike roštiljske drvene čačkalice za nizanje ražnjića – 4 komada.

Zatim je još potrebno naseći dve patišon tikvice na kockice i naseći 2-3 glavice ljubičastog luka na kružiće.

Pileće meso iseći na manje komade, usoliti i posuti sa karijem.

Na drvenu roštiljsku čačkalicu naizmenično nizati:

meso, luk, tikvicu.

I sve tako ponavljati dok se ne napuni jedna drvena žica ražnjića.

Napunjene drvene štapiće sa ražnjićima i povrćem poređati u pleh preko kolačarskog papira i svaki samo malo pouljiti i pobiberiti.


Ispeći u rerni na 200 stepeni po C.

Prijatno!

 

 

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi