POHOVANE PALAČINKE - drugačiji nadev
Potrebno je napeći jednu određenu količinu palačinaka.
Hvala mami koja mi je napekla jutros oko 15-ak palačinki, te mi je olakšala
pohovanje.
Kad se već ovako dobiju na tacni ispečene palačinke,
samo još malo koraka deli čoveka od predivnog nedeljnog ručka, kao i izleta.
Svaki palačinak nafilovati po želji, a ovoga puta
radi se o sledećoj varijanti.
Premazati svaki palačinak sa kašikom kisele pavlake.
Zatim po sredini staviti tanko isečeni parizer “Galu”.
I onda prevrnuti ka unutra levu i desnu stranu
palačinke i urolati male valjčiće.
Potom svaki palačinak prvo umakati u hladnu vodu, pa
u brašno, zatim u umućeno jaje (2 komada) i na kraju u prezlu.
Ispržiti na vrelom ulju sa obe strane da bude baš reš
pečeno i hrskavo.
Ne zna se da li je lepše jesti vruće ili hladno, pa
ipak lepše je hladno, pored jedne male hučne rečice u času zen meditacije negde
pred smiraj dana.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар