POHOVANE PALAČINKE - drugačiji nadev

 

Potrebno je napeći jednu određenu količinu palačinaka. Hvala mami koja mi je napekla jutros oko 15-ak palačinki, te mi je olakšala pohovanje.

Kad se već ovako dobiju na tacni ispečene palačinke, samo još malo koraka deli čoveka od predivnog nedeljnog ručka, kao i izleta.

Svaki palačinak nafilovati po želji, a ovoga puta radi se o sledećoj varijanti.

Premazati svaki palačinak sa kašikom kisele pavlake.

Zatim po sredini staviti tanko isečeni parizer “Galu”.

I onda prevrnuti ka unutra levu i desnu stranu palačinke i urolati male valjčiće.

Potom svaki palačinak prvo umakati u hladnu vodu, pa u brašno, zatim u umućeno jaje (2 komada) i na kraju u prezlu.

Ispržiti na vrelom ulju sa obe strane da bude baš reš pečeno i hrskavo.

Ne zna se da li je lepše jesti vruće ili hladno, pa ipak lepše je hladno, pored jedne male hučne rečice u času zen meditacije negde pred smiraj dana.

Prijatno!

 

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi