POHOVANE PALAČINKE

 

Zamesiti masu za palačinke i ispeći broj palačinka po želji. Uvek se ispeče više palačinaka nego što treba, a nadeva se samo onoliko koliko se pripremi rendanih sastojaka potrebnih za filovanje.

A masa za palačinke se pravi mešavinom sledećih sastojaka:

2-3 jajeta

šolja hladnog mleka

dve šolje kisele vode

biljno ulje

brašno

Ispečene palačinke nadevati na sledeći način:

Prvo premazati slojem kečapa.

Po sredini staviti rendanu šunku.

Zatim rendani kačkavalj.

Prevrnuti krajeve palačinke ka unutra i uviti kao sarmice.

Potom pripremiti palačinke za pohovanje:

Prvo se svaka urolana palačinka malo uvalja u hladnu vodu.

Zatim se uvalja u brašno.

Onda se umoči u umućena jaja (još 2 komada).

I na kraju sve uvaljati u prezlu.


Ispržiti sa obe strane dok ne porumeni, a za sve to jeste potrebno malo vremena i malo vrelog ulja.



Prijatno!


 

 

 

 

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi