POHOVANE PALAČINKE
Zamesiti masu za palačinke i ispeći broj palačinka
po želji. Uvek se ispeče više palačinaka nego što treba, a nadeva se samo
onoliko koliko se pripremi rendanih sastojaka potrebnih za filovanje.
A masa za palačinke se pravi mešavinom sledećih
sastojaka:
2-3 jajeta
šolja hladnog mleka
dve šolje kisele vode
biljno ulje
brašno
Ispečene palačinke nadevati na sledeći način:
Prvo premazati slojem kečapa.
Po sredini staviti rendanu šunku.
Zatim rendani kačkavalj.
Prevrnuti krajeve palačinke ka unutra i uviti kao sarmice.
Potom pripremiti palačinke za pohovanje:
Prvo se svaka urolana palačinka malo uvalja u hladnu
vodu.
Zatim se uvalja u brašno.
I na kraju sve uvaljati u prezlu.
Ispržiti sa obe strane dok ne porumeni, a za sve to
jeste potrebno malo vremena i malo vrelog ulja.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар