ROLNICE PILEĆA SRCA

 

Uzeti jednu tikvicu neoguljenu i iseći je što tanje na neko rende (recimo Berger).

Pileća srca začiniti posipanjem sledećih začina:

morska sitna so

soja sos

crni mleveni biber

začin kari

Na dnu svake šnite poređati polovinu pilećeg srca, a onda urolati sve u malu rolnicu, potom prikačiti drvenom čačkalicom i poređati u staklenu vatrostalnu posudu samo malo pouljenu.

I tako ponavljati sve dok se ne potroše sva pileća srca i tikvica (meni je ostalo tikvice, ali to može da se ostavi u zamrzivač).

I na kraju kad se sve ovo posloži, samo blago posoliti i pouljiti.

Zapeći u rerni na 200 stepeni po C.

Predlog za serviranje:

Jelo rolnice pileća srca, tj. ovu laganu i brzu večeru servirati sa što više svežeg nasečenog krastavca.

Prijatno!

 

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi