среда, 23. август 2023.

ROLNICE PILEĆA SRCA

 

Uzeti jednu tikvicu neoguljenu i iseći je što tanje na neko rende (recimo Berger).

Pileća srca začiniti posipanjem sledećih začina:

morska sitna so

soja sos

crni mleveni biber

začin kari

Na dnu svake šnite poređati polovinu pilećeg srca, a onda urolati sve u malu rolnicu, potom prikačiti drvenom čačkalicom i poređati u staklenu vatrostalnu posudu samo malo pouljenu.

I tako ponavljati sve dok se ne potroše sva pileća srca i tikvica (meni je ostalo tikvice, ali to može da se ostavi u zamrzivač).

I na kraju kad se sve ovo posloži, samo blago posoliti i pouljiti.

Zapeći u rerni na 200 stepeni po C.

Predlog za serviranje:

Jelo rolnice pileća srca, tj. ovu laganu i brzu večeru servirati sa što više svežeg nasečenog krastavca.

Prijatno!

 

 

Нема коментара:

Постави коментар