ROLNICE PILEĆA SRCA
Uzeti jednu tikvicu neoguljenu i iseći je što tanje
na neko rende (recimo Berger).
Pileća srca začiniti posipanjem sledećih začina:
morska sitna so
soja sos
crni mleveni biber
začin kari
Na dnu svake šnite poređati polovinu pilećeg srca, a
onda urolati sve u malu rolnicu, potom prikačiti drvenom čačkalicom i poređati u
staklenu vatrostalnu posudu samo malo pouljenu.
I tako ponavljati sve dok se ne potroše sva pileća
srca i tikvica (meni je ostalo tikvice, ali to može da se ostavi u zamrzivač).
I na kraju kad se sve ovo posloži, samo blago posoliti
i pouljiti.
Zapeći u rerni na 200 stepeni po C.
Predlog za serviranje:
Jelo rolnice pileća srca, tj. ovu laganu i brzu
večeru servirati sa što više svežeg nasečenog krastavca.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар