GRILOVANA PATIŠON TIKVICA

 

Posebno inspirativan dan, te treba izmisliti još jedan recept. Ali, najviše danas nadahnuto što se tiče kuvanja, ne samo oko ručka, već i u smiraj dana, pred večeru.

Šta izmisliti i napraviti od samo jedne, a danas ubrane patišon tikvice.

Evo predloga:

Patišon tikvicu samo malo oprati, i neoguljenu iseći na tanke liščice kao pomfrit (a pošto je moja patišonka imala malo semenki unutra, ja sam to očistila nožem).

U tiganj nasuti malo ulja, a onda ubaciti patišon tikvicu i izgrilovati je na tišoj vatri uz povremeno mešanje dok ne omekavi, ali uz dosta začina po želji.

I tako sve samo začiniti odjednom, i to ovim redosledom:

sitna morska so

crni mleveni biber

aleva slatka paprika

majčina dušica (sveže ubrana u “Hirošimi”, i ostavljena u zamrzivaču)

I na kraju, jelo servirati uz dosta svežeg paradajza (naravno još trošim male sazrele zalihe sa astala iz “Hirošime”) koji je začinjen tahinijem.

Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi