GRILOVANA PATIŠON TIKVICA
Posebno inspirativan dan, te treba izmisliti još
jedan recept. Ali, najviše danas nadahnuto što se tiče kuvanja, ne samo oko
ručka, već i u smiraj dana, pred večeru.
Šta izmisliti i napraviti od samo jedne, a danas ubrane
patišon tikvice.
Evo predloga:
Patišon tikvicu samo malo oprati, i neoguljenu iseći
na tanke liščice kao pomfrit (a pošto je moja patišonka imala malo semenki unutra,
ja sam to očistila nožem).
U tiganj nasuti malo ulja, a onda ubaciti patišon
tikvicu i izgrilovati je na tišoj vatri uz povremeno mešanje dok ne omekavi,
ali uz dosta začina po želji.
I tako sve samo začiniti odjednom, i to ovim redosledom:
sitna morska so
crni mleveni biber
aleva slatka paprika
majčina dušica (sveže ubrana u “Hirošimi”, i ostavljena
u zamrzivaču)
I na kraju, jelo servirati uz dosta svežeg paradajza
(naravno još trošim male sazrele zalihe sa astala iz “Hirošime”) koji je
začinjen tahinijem.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар