GRIZ KOLAČ – ne peče se
Skuvati u manjoj šerpi:
1 puding od vanile
3 kašike šećera
250 ml hladnog mleka
1 vanil šećer
U drugu veću šerpu naliti 600 ml mleka, a kad mleko
provri u to dodati suvu mešavinu sastojaka (pomešati u nekoj drugoj posudici: 6
kašika griza, 2 kašike kako praha i 6 kašika šećera).
Kad se skuva čoko griz, smaći sa ringle, te u to
dodati još:
2 kašike ruma i
50 g crne čokolade za kuvanje
Izmešati ručno da se sve lepo sjedini i rastopi.
Uzeti vatrostalnu činiju i oprati je vodom, te odmah
u nakvašenu činiju sasuti vruć čoko griz.
Umutiti mikserom:
120 g krem belog šlaga (a trebao bi žuti šlag sa
ukusom vanile; no pošto to nemam, ja sam malo improvizovala i opet dobila žuti
završni sloj kolača) i
200 ml hladnog mleka
Dodati u šlag žutu kolačarsku boja (da se sačuva
autentičnost boja, koliko toliko).
U ohlađen puding dodati 2 kašike umućenog šlaga i
izmutiti mikserom.
Zatim u puding dodati sav preostali umućeni šlag,
ali sve promutiti ručno varjačom ili špatulicom (pošto je meni malo puding bio
previše stegnut i ohlađen, pa su se za moj ukus pojavile sitne manje
grumuljice, ja sam morala sve malo izmutiti mikserom na najnižoj brzini, a onda
se žuti sloj malo razredio, ali nema veze, biće sve dobro kad se ohladi do
sutradan; i zaista jeste tako, nema greške u receptu).
Preko braon čoko podloge od griza, naneti sav žuti sloj
i poravnjati.
Ubaciti u frižider i ohladiti do sutradan.
Sutradan kolač po vrhu posuti kakao prahom, kao
tiramisu.
Iseći na željene kocke i servirati.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар