уторак, 19. септембар 2023.

NESKAFA-RUM TIRAMISU – najbrža stara varijanta

 

Potrebna su 3 mala pakovanja ili 300 g piškota ili dve duple kutije od 400 g (bolje kupiti duplo pakovanje, jer pojedinačno ispadne skuplje, a dobro je i kad ostane piškota, dobro će jednom doći za neke buduće izmišljene dezerte).

Umutiti:

200 ml tečne slatke pavlake

U to dodati još:

200 g krem sira

4 kašike šećera

1 kesicu vanil šećera (a može i aroma vanile, ko ima i kome nije skupa ta jedna majušna bočica)

Svaku piškotu treba natopiti u što gorčijoj i što jačoj, a aromatičnoj neskafi, koja se obogati rumom (razblažim 4 kašike neskafe i 4 kašike ruma sa vrelom vodom).

Uzeti okrugli obruč od pleha kome se otključava dno, i onda poređati sve ovim redosledom:

prvi sloj natopljenih piškota

skoro sav beli umućeni fil (ostaviti jedan manji deo za završnicu)

drugi sloj natopljenih piškota

ono malo odvojenog fila za završnicu

Po vrhu posuti tiramisu sa što više kakao praha (1 puna kafena kašičica kakao praha prosejanog kroz suvu rešetku za čaj uspea je da sve dobro pokrije po vrhu).

Kolač dobro ohladiti u frižideru.

Kolač ako se napravi izjutra kao što sam ja, već za drugu užinu ispred 17 sati bio je spreman (mada sam ga načela već posle ručka, jer ima i onih kojima je daleko da čekaju užinu ili moju satnicu).

Prijatno!

 

Нема коментара:

Постави коментар