NESKAFA-RUM TIRAMISU – najbrža stara varijanta
Potrebna su 3 mala pakovanja ili 300 g piškota ili
dve duple kutije od 400 g (bolje kupiti duplo pakovanje, jer pojedinačno ispadne
skuplje, a dobro je i kad ostane piškota, dobro će jednom doći za neke buduće
izmišljene dezerte).
Umutiti:
200 ml tečne slatke pavlake
U to dodati još:
200 g krem sira
4 kašike šećera
1 kesicu vanil šećera (a može i aroma vanile, ko ima
i kome nije skupa ta jedna majušna bočica)
Svaku piškotu treba natopiti u što gorčijoj i što jačoj,
a aromatičnoj neskafi, koja se obogati rumom (razblažim 4 kašike neskafe i 4
kašike ruma sa vrelom vodom).
Uzeti okrugli obruč od pleha kome se otključava dno,
i onda poređati sve ovim redosledom:
prvi sloj natopljenih piškota
skoro sav beli umućeni fil (ostaviti jedan manji deo
za završnicu)
drugi sloj natopljenih piškota
ono malo odvojenog fila za završnicu
Po vrhu posuti tiramisu sa što više kakao praha (1
puna kafena kašičica kakao praha prosejanog kroz suvu rešetku za čaj uspea je
da sve dobro pokrije po vrhu).
Kolač dobro ohladiti u frižideru.
Kolač ako se napravi izjutra kao što sam ja, već za
drugu užinu ispred 17 sati bio je spreman (mada sam ga načela već posle ručka,
jer ima i onih kojima je daleko da čekaju užinu ili moju satnicu).
Prijatno!
Коментари
Постави коментар