петак, 29. септембар 2023.

PAPRIKA ROLNICE SA ĆURETINOM

 

Ispeći crvene paprike u rerni, sa peteljkom, a onda ih pečene raseći preko pola, očistiti od semenki te od svake paprike ispečene napraviti po dve jednake polutke.

Posebno na malo ulja izdinstati tanko isečene šnicle od belog ćurećeg mesa (meso pre toga izlupati čekićem, a pred sami kraj posoliti).

Na užem delu presečene paprike, pri dnu staviti dinstanu ćuretinu, a onda urolati u rolnice.

Rolnice tako savijene poređati u vatrostalnu posudu.

Po vrhu sve pobiberiti i posuti svežim lišćem od celera (može i peršun).

I na kraju po vrhu svega toga staviti što više izrendanog kačkavalja.

Jelo zapeći na 200 stepni po C dok kačkavalj ne porumeni (ja sam imala jako loš kačkavalj, i to je jedina “mana” ovom jelu inače kad je pravi i vrhunski kačkavalj, ili nešto bolji od ovog mog lokalnog suvoparnog sira, ovo jelo je pravo savršenstvo i to bez svake mane).

Isto ovako može sve i od belog pilećeg mesa. Ali, umesto paprike slično,  a opet ovako belo pileće meso, svejedno da li ćureće ili pileće, može da se urola ili u izgrilovan plavi patlidžan ili u izgrilovanu tikvicu.

Prijatno!

 

Нема коментара:

Постави коментар