PAPRIKA ROLNICE SA ĆURETINOM
Ispeći crvene paprike u rerni, sa peteljkom, a onda ih
pečene raseći preko pola, očistiti od semenki te od svake paprike ispečene
napraviti po dve jednake polutke.
Posebno na malo ulja izdinstati tanko isečene šnicle
od belog ćurećeg mesa (meso pre toga izlupati čekićem, a pred sami kraj posoliti).
Na užem delu presečene paprike, pri dnu staviti
dinstanu ćuretinu, a onda urolati u rolnice.
Rolnice tako savijene poređati u vatrostalnu posudu.
Po vrhu sve pobiberiti i posuti svežim lišćem od celera
(može i peršun).
I na kraju po vrhu svega toga staviti što više
izrendanog kačkavalja.
Jelo zapeći na 200 stepni po C dok kačkavalj ne
porumeni (ja sam imala jako loš kačkavalj, i to je jedina “mana” ovom jelu
inače kad je pravi i vrhunski kačkavalj, ili nešto bolji od ovog mog lokalnog suvoparnog
sira, ovo jelo je pravo savršenstvo i to bez svake mane).
Isto ovako može sve i od belog pilećeg mesa. Ali,
umesto paprike slično, a opet ovako belo
pileće meso, svejedno da li ćureće ili pileće, može da se urola ili u
izgrilovan plavi patlidžan ili u izgrilovanu tikvicu.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар