PEČENE JABUKE I SMOKVE

 


Jesenje jabuke padanice, oprati od blata, jer ih je sinoć prejaka kiša uprljala, i neoguljene iseći na manje komade.

Nabrati smokve, i neogulje ih iseći samo preko pola.

Uzeti pleh, onaj od šporeta minimatika, i obložiti ga kolačarskim papirom.

Preko papira poređati jabuke i posuti ih cimetom.

Između jabuka staviti svo mnoštvo prepolovljenih smokvi (kakva šteta što sam na kraju sezone zrenja smokve, otkrila ovaj genijalni način ili novu recepturu; no trebaće mi za dogodine, itd.).

Sve ubaciti u rernu i zapeći na 200 stepeni po C.

Ako su juče pečene smokve bile nešto najukusnije, onda su danas pečene jabuke zajedno sa smokvama nešto još ukusnije.

Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi