PEČENE SMOKVE IZ RERNE



Sveže ubrane smokve (kakav apsurd ove 2023 godine - smokava u izobilju u avliji, ali zato nema šljiva, osim par koje smo samo probali!) samo nožem raseći preko pola.

Zatim polutke smokava poređati u pleh koji je obložen kolačarskim papirom.

 I to je sve.

Smokve ne treba “kvariti”, ničim posipati.

Pleh samo ubaciti u rernu i zapeći na 200 stepni po C.

Tokom pečenja smokve puštaju svoje bogate sokove od kojih se ukaramelišu, pa je lepše i slađe od ratluka sve.

Ništa lepše pečeno od voća još nismo neobično tako jeli, a jeli smo voćne plodove mnoge ispečene i jabuke, i dunje, i šljive, i kruške, i bundeve, itd.

Servirati prohlađeno.

Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi