PUTER OD SUNCOKRETA I ŠARGAREPE
U tiganju na suvo propržiti dok ne porumeni:
100 g sirovog suncokreta i
malo krupne morske soli
Zatim u super secka (u čopera) ubaciti sledeće
sastojke:
par zamrznutih štapića sveže ostavljene šargarepe
par čena belog luka
sav prepržen suncokret
maslinovo ulje
vezicu sveže ostavljenog peršuna (jednu lulicu iz zamrzivača)
Izmiksati sve i usitniti najsitnije koliko može u čoperu, tj. u brzom secku (mi još nemamo neki bolji secko za orašaste plodve koji od semenki pravi glatku finu masu).
Sasuti u staklenu
posudicu sa poklopcem i čuvati u frižideru par dana dok se inače ne utroši sav ovaj
dobijeni puter.
Može se pomazati po tortilji ili poslužiti kao
prilog uz mnoga druga razna jela.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар