PUTER OD SUNCOKRETA I ŠARGAREPE

 



U tiganju na suvo propržiti dok ne porumeni:

100 g sirovog suncokreta i

malo krupne morske soli

Zatim u super secka (u čopera) ubaciti sledeće sastojke:

par zamrznutih štapića sveže ostavljene šargarepe

par čena belog luka

sav prepržen suncokret

maslinovo ulje

vezicu sveže ostavljenog peršuna (jednu lulicu iz zamrzivača)

Izmiksati sve i usitniti najsitnije koliko može u čoperu, tj. u brzom secku (mi još nemamo neki bolji secko za orašaste plodve koji od semenki pravi glatku finu masu).

Sasuti  u staklenu posudicu sa poklopcem i čuvati u frižideru par dana dok se inače ne utroši sav ovaj dobijeni puter.

Može se pomazati po tortilji ili poslužiti kao prilog uz mnoga druga razna jela.

Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi