петак, 29. септембар 2023.

PUTER OD SUNCOKRETA I ŠARGAREPE

 



U tiganju na suvo propržiti dok ne porumeni:

100 g sirovog suncokreta i

malo krupne morske soli

Zatim u super secka (u čopera) ubaciti sledeće sastojke:

par zamrznutih štapića sveže ostavljene šargarepe

par čena belog luka

sav prepržen suncokret

maslinovo ulje

vezicu sveže ostavljenog peršuna (jednu lulicu iz zamrzivača)

Izmiksati sve i usitniti najsitnije koliko može u čoperu, tj. u brzom secku (mi još nemamo neki bolji secko za orašaste plodve koji od semenki pravi glatku finu masu).

Sasuti  u staklenu posudicu sa poklopcem i čuvati u frižideru par dana dok se inače ne utroši sav ovaj dobijeni puter.

Može se pomazati po tortilji ili poslužiti kao prilog uz mnoga druga razna jela.

Prijatno!

 

Нема коментара:

Постави коментар