RUČAK OD PLAVOG PATLIDŽANA
Juče u “Hirošimi” ubrana su samo dva mala
patlidžana, u kojima ukupna težina iznosi svega 450 g, a što je ipak dovoljno da
se već danas nešto osmisli, te napravi ručak (ostade da zri još samo jedan
mnogo manji patlidžan, te bar nije sve bilo uzalud, a za branje su pristigla od
prvog majskog zasada patliždana, svega 3 komada).
Patlidžan neoguljen oprati, iseći na sitne kockice.
Ubaciti patlidžan u pouljen tiganj sa poklopcem i dinstati
na laganoj vatri.
U to još dodati:
nekoliko čena sitno sečenog belog luka i
šaku paradajza (par čerija samoniklica jutros nađenih
u spoljašnjem vrtu)
Zatim jelo posoliti i pobiberiti.
Kad bude pred sam kraj, u sve to ubaciti bosiljak
balzamiko.
I na samom kraju, a kad se sve fino uprži i omekavi,
pod poklopcem, na laganoj vatri, po vrhu razbiti i sasuti 3 cela jajeta, a onda
poklopiti te pod parom pustiti samo da se zapeku jaja.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар