RUČAK OD PLAVOG PATLIDŽANA

 


Juče u “Hirošimi” ubrana su samo dva mala patlidžana, u kojima ukupna težina iznosi svega 450 g, a što je ipak dovoljno da se već danas nešto osmisli, te napravi ručak (ostade da zri još samo jedan mnogo manji patlidžan, te bar nije sve bilo uzalud, a za branje su pristigla od prvog majskog zasada patliždana, svega 3 komada).

Patlidžan neoguljen oprati, iseći na sitne kockice.

Ubaciti patlidžan u pouljen tiganj sa poklopcem i dinstati na laganoj vatri.

U to još dodati:

nekoliko čena sitno sečenog belog luka i

šaku paradajza (par čerija samoniklica jutros nađenih u spoljašnjem vrtu)

Zatim jelo posoliti i pobiberiti.

Kad bude pred sam kraj, u sve to ubaciti bosiljak balzamiko.

I na samom kraju, a kad se sve fino uprži i omekavi, pod poklopcem, na laganoj vatri, po vrhu razbiti i sasuti 3 cela jajeta, a onda poklopiti te pod parom pustiti samo da se zapeku jaja.

Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi