понедељак, 25. септембар 2023.

SOČNI KOLAČ SA JABUKAMA JESENJIM

 



U šerpu sasuti:

1 kg oguljenih, a izrendanih jabuka jesenjih

200 g šećera

400 ml hladne vode

I skuvati sve to oko 10-12-13 minuta (da jabuke omekave).

Zatim u to sasuti mešavinu:

2 pudinga od vanile i

200 ml hladne vode

Ukuvati krtako dok se ne zgusne, a onda u to skuvano ubaciti 1 kašičicu cimeta.

Ređati odmah naizmenično red keksa peptita (a potrebno je pakovanje od 750 g) i red skuvanog vrućeg fila, ili 4 reda keksa, i 3 reda fila, s tim što se sve završava zadnjim suvim redom keksa petita.

Umutiti 150 g šlaga u prahu sa 300 ml hladne vode i sasuti  preko kolača.

I na kraju, sve posuti po vrhu sa 50 g rendane crne čokolade za kuvanje.

Ohladiti do sutradan u frižideru, i pustiti da dobro odmekavi (ja sam načela posle više od 6 sati i bilo je odlično, mekano, iako znam da je tek sutra najbolje), a onda iseći parčiće po želji za užinu.

Prijatno!

 

 

Нема коментара:

Постави коментар