SOČNI KOLAČ SA JABUKAMA JESENJIM
U šerpu sasuti:
1 kg oguljenih, a izrendanih jabuka jesenjih
200 g šećera
400 ml hladne vode
I skuvati sve to oko 10-12-13 minuta (da jabuke
omekave).
Zatim u to sasuti mešavinu:
2 pudinga od vanile i
200 ml hladne vode
Ukuvati krtako dok se ne zgusne, a onda u to skuvano
ubaciti 1 kašičicu cimeta.
Ređati odmah naizmenično red keksa peptita (a
potrebno je pakovanje od 750 g) i red skuvanog vrućeg fila, ili 4 reda keksa, i
3 reda fila, s tim što se sve završava zadnjim suvim redom keksa petita.
Umutiti 150 g šlaga u prahu sa 300 ml hladne vode i
sasuti preko kolača.
I na kraju, sve posuti po vrhu sa 50 g rendane crne
čokolade za kuvanje.
Ohladiti do sutradan u frižideru, i pustiti da dobro
odmekavi (ja sam načela posle više od 6 sati i bilo je odlično, mekano, iako znam
da je tek sutra najbolje), a onda iseći parčiće po želji za užinu.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар