ZAPEČENE MAKARONE (tikvica, beli luk, pančeta)
Obariti spiralne makarone.
Na ulju prepržiti:
neoguljenu isečenu tikvicu (na sitnije kockice
sečeno)
U to dodati još:
1 kašičicu sitne morske soli
crni mleveni biber
par čena krupnije sečenog belog luka
Preprženo sve smaći sa ringle i izmiksati štapnim
blenderom.
U ohlađenu izmiksanu tikvicu dodati kocku narendanog
kačkavalja, kao i sve obarene, ali oprane makarone.
Sve izmešati da se fino sjedini.
Uzeti vatrostalnu posudu i malo pouljiti po dnu, a onda
sasuiti sve makarone i samo poravnjati.
Naseći slaninu pančetu na sitnije kockice (to tek daje
posebnu aromu, tj. neodoljiv šmek) i poređati
po vrhu, ali samo malo i blago rukama sve ustisnuti u makarone.
I na kraju, po svemu tome narendati što više
kačkavalja (ja sam kupila neki lokalni kačkavalj, da mi bude jeftinije, ali on
nije ni pustio one kremaste lepe niti, nije se rastezao, niti je zamastio jelo
kako inače očekujem od dobrog kačkavalja (a u radnji samo dve sorte kačkavalja,
ovaj je oko hiljadu dinara po kilogramu, a onaj neki drugi skoro 1700!). I to je
jedino danas moja mana i zamerka (treba da mnogo više pazim kad kupujem važne
sastojke). I zato nisam imala danas savršenstvo jela, koje trebalo jeste da se
oseti i postigne dobrim kačkavaljem, pa zažmurim na jedno oko, jer neću da se iznerviram.
Inače ova kombinacija sa pančetom je nešto najlepše do sada.
Zapeći na 200 stepeni dok jelo ne porumeni.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар