ZAPEČENE TIKVICE sa brdo začina

 


Neoguljenu tikvicu iseći na što tanje kriške (najbolje na rende Berger).

A onda ih poređati po dnu pleha, koji je pre toga obložen kolačarskim papirom.

Zatim se treba početi igrati.

Dakle, zaviriti u bočice i korpice, zdelice, kesice, u domaću paletu svih mogućih raspoloživih začina.

I po svojoj slobodnoj želji, večernjem nadahnuću, posipati začine koji se nađu na pameti, a pri ruci.

I posipati od svega po malo, a ovim redosledom:

himalajska roze sitna so

crni mleveni biber

suvi začin origano

aleva slatka paprika

par čena sitno sečenog belog luka

seme koprive

sveži listići majčine dušice

2 kašike maslinovog ulja

Zapeći dok ne porumeni u rerni na 200 stepeni po C.

Pošto za večeru nema hleba, onda uz ovo narezati dosta svežeg paradajza ili neku drugu svežu salatu po želji.

Prijatno!

 

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi