субота, 16. септембар 2023.

ZAPEČENE TIKVICE sa brdo začina

 


Neoguljenu tikvicu iseći na što tanje kriške (najbolje na rende Berger).

A onda ih poređati po dnu pleha, koji je pre toga obložen kolačarskim papirom.

Zatim se treba početi igrati.

Dakle, zaviriti u bočice i korpice, zdelice, kesice, u domaću paletu svih mogućih raspoloživih začina.

I po svojoj slobodnoj želji, večernjem nadahnuću, posipati začine koji se nađu na pameti, a pri ruci.

I posipati od svega po malo, a ovim redosledom:

himalajska roze sitna so

crni mleveni biber

suvi začin origano

aleva slatka paprika

par čena sitno sečenog belog luka

seme koprive

sveži listići majčine dušice

2 kašike maslinovog ulja

Zapeći dok ne porumeni u rerni na 200 stepeni po C.

Pošto za večeru nema hleba, onda uz ovo narezati dosta svežeg paradajza ili neku drugu svežu salatu po želji.

Prijatno!

 

 

Нема коментара:

Постави коментар