ZAPEČENE TIKVICE sa brdo začina
Neoguljenu tikvicu iseći na što tanje kriške (najbolje na rende Berger).
A onda ih poređati po dnu pleha, koji je pre toga obložen
kolačarskim papirom.
Zatim se treba početi igrati.
Dakle, zaviriti u bočice i korpice, zdelice, kesice,
u domaću paletu svih mogućih raspoloživih začina.
I po svojoj slobodnoj želji, večernjem nadahnuću, posipati
začine koji se nađu na pameti, a pri ruci.
I posipati od svega po malo, a ovim redosledom:
himalajska roze sitna so
crni mleveni biber
suvi začin origano
aleva slatka paprika
par čena sitno sečenog belog luka
seme koprive
sveži listići majčine dušice
2 kašike maslinovog ulja
Zapeći dok ne porumeni u rerni na 200 stepeni po C.
Pošto za večeru nema hleba, onda uz ovo narezati dosta
svežeg paradajza ili neku drugu svežu salatu po želji.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар