понедељак, 23. октобар 2023.

DRUGI IZMIŠLJENI DEZERT

 


Skuvati sitno isečene oguljene jabuke u vodi (kao kompot), a onda sačuvati dobijenu tečnost (sok od kompota).

Uzeti 3 dezertne činije i u svaku podeliti ravnomerno, podjednako, skuvane, ali oceđene jabuke.

U preostalom soku od kompota skuvati puding sa ukusom vanile:

500 ml soka od kompota (a ako ima manje tečnosti, dodati vode koliko jeste potrebno da bude pola litra tečnosti, što se meni dakle desilo)

3 kašike šećera

1 kesica pudinga od vanile

Preko vrućih jabuka nadrobiti par kockica crne čokolade za kuvanje.

Posuti mlevenim, ali prepečenim lešnicima.

Preko toga sasuti vruć skuvan puding sa ukusom vanile.



U svaku zdelicu pobosti po vrhu 3-4 keksa peptita (turski keks marke “simsek” sa čokoladnim punjenjem).

Ohladiti u frižideru do užine.

Prijatno!

 

Нема коментара:

Постави коментар