DRUGI IZMIŠLJENI DEZERT
Skuvati sitno isečene oguljene jabuke u vodi (kao
kompot), a onda sačuvati dobijenu tečnost (sok od kompota).
Uzeti 3 dezertne činije i u svaku podeliti
ravnomerno, podjednako, skuvane, ali oceđene jabuke.
U preostalom soku od kompota skuvati puding sa ukusom
vanile:
500 ml soka od kompota (a ako ima manje tečnosti, dodati
vode koliko jeste potrebno da bude pola litra tečnosti, što se meni dakle
desilo)
3 kašike šećera
1 kesica pudinga od vanile
Preko vrućih jabuka nadrobiti par kockica crne čokolade
za kuvanje.
Posuti mlevenim, ali prepečenim lešnicima.
Preko toga sasuti vruć skuvan puding sa ukusom vanile.
U svaku zdelicu pobosti po vrhu 3-4 keksa peptita (turski
keks marke “simsek” sa čokoladnim punjenjem).
Ohladiti u frižideru do užine.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар