среда, 25. октобар 2023.

KARFIOL MUSAKA – posno

 



Skuvati karfiol (mogu i zamrznuti cvetovi). Ja kuvam u nesoljenoj vodi, jer posle na kraju sve posolim zajedno.




Skuvati malo pirinča, takođe posebno i neka bude neslano (skuvani pirinač oprati, a može se skuvati napola, ne mora skroz i načisto).




Na ulju u tavi prepržiti:




isečene glavice crnog i ljubičastog luka (miks)




U to dodati začine:




sitnu morsku so

crni mleveni biber

vezicu peršuna




Luk smaći sa ringle, pa u sve to, dakle u tavu ubaciti:

2 na kockice isečena sveža paradajza

obaren pirinač

obaren karfiol



Sve izmešati u dubokoj tavi i potom sasuti u pleh.

Po vrhu svega toga poređati svež paradajz isečen na kolutove.

Pomešati posebno prezlu i maslinovo ulje, te time posuti musaku.

Zapeći na 200 stepeni po C.

Prijatno!

 

Нема коментара:

Постави коментар