KARFIOL MUSAKA – posno
Skuvati karfiol (mogu i zamrznuti cvetovi). Ja kuvam
u nesoljenoj vodi, jer posle na kraju sve posolim zajedno.
Skuvati malo pirinča, takođe posebno i neka bude
neslano (skuvani pirinač oprati, a može se skuvati napola, ne mora skroz i
načisto).
Na ulju u tavi prepržiti:
isečene glavice crnog i ljubičastog luka (miks)
U to dodati začine:
sitnu morsku so
crni mleveni biber
vezicu peršuna
Luk smaći sa ringle, pa u sve to, dakle u tavu
ubaciti:
2 na kockice isečena sveža paradajza
obaren pirinač
obaren karfiol
Sve izmešati u dubokoj tavi i potom sasuti u pleh.
Po vrhu svega toga poređati svež paradajz isečen na
kolutove.
Pomešati posebno prezlu i maslinovo ulje, te time
posuti musaku.
Zapeći na 200 stepeni po C.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар