KUGLOF SA ŠARGAREPOM I PREPEČENIM LEŠNICIMA

 


Umutiti  testo za kuglof od sledećih sastojaka:

4 jajeta

1,5 šolja šećera (mera je manja šolja za kafu, od 200 ml)

1 kesica vanil šećera

1 šolja mleka

1 šolja ulja

2,5 šolje brašna

1 prašak za pecivo

2 šolje sitno izrendane sveže šargarepe (iz “Hirošime”)

1 šolja prepečenih, a naših avlijskih, tek otrebljenih lešnika (koje treba samleti na malo krupnije ili sitnije, dakle sve po želji, a u super secku)

1 kašika cimeta

Kalup za pečenje kuglofa izmazati doro sa margarinom, a onda sasuti svu masu.

Kuglof ispeći oko 45 minuta na 180-190 stepeni po C.

Ohlađeno iseći i po želji dekorisati, mada i ne mora.

Najbolje ide za užinu uz neki čaj.

Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi