KUGLOF SA ŠARGAREPOM I PREPEČENIM LEŠNICIMA
Umutiti testo
za kuglof od sledećih sastojaka:
4 jajeta
1,5 šolja šećera (mera je manja šolja za kafu, od 200
ml)
1 kesica vanil šećera
1 šolja mleka
1 šolja ulja
2,5 šolje brašna
1 prašak za pecivo
2 šolje sitno izrendane sveže šargarepe (iz “Hirošime”)
1 šolja prepečenih, a naših avlijskih, tek
otrebljenih lešnika (koje treba samleti na malo krupnije ili sitnije, dakle sve
po želji, a u super secku)
1 kašika cimeta
Kalup za pečenje kuglofa izmazati doro sa margarinom,
a onda sasuti svu masu.
Kuglof ispeći oko 45 minuta na 180-190 stepeni po C.
Ohlađeno iseći i po želji dekorisati, mada i ne mora.
Najbolje ide za užinu uz neki čaj.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар