LAZANJE OD PATLIDŽANA sa ćuretinom

 

Oguliti 3 patlidžana, te ih iseći na uzudžne, a malo deblje kriške (na rende “Berger”), i poređati u najveći pleh od rerne, preko kolačarskog papira, sloj preko sloja, a zatim posoliti i pouljiti svaki novi sloj, a onda ispeći sve zajedno na 200 stepeni po C, dok ne omekavi patlidžan.


Zatim napraviti nadev:


Na ulju propržiti sledeće sastojke:

3 sveža samlevena paradajza

2-3 glavice isečenog crnog luka

par čena belog luka

komad belog ćurećeg mesa (samlevenog u seckalici)


Začiniti sve dodavanjem: soli, bibera, aleve paprike, svežih listića bosiljka balzamiko.


Vatrostalnu činiju pouljiti, a onda poređati ovim redosledom:


polovinu ispečenog patlidžana

sav nadev

preostalu polovinu patlidžana

Po vrhu preliti neutralnu krem pavlaku za kuvanje od 250 ml.

Posuti sve suvim začinom origano.


Zapeći u rerni na 200 stepni dok ne porumeni.

Svaki put kad nešto ovako predivno, a novo osmislim, izmislim, sbe iznenadim i priznam da još nisam jela ništa ukusnije i lepše, laganije, zdravije, nego ovo danas za ručak.

Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi