LAZANJE OD PATLIDŽANA sa ćuretinom
Oguliti 3 patlidžana, te ih iseći na uzudžne, a malo
deblje kriške (na rende “Berger”), i poređati u najveći pleh od rerne, preko
kolačarskog papira, sloj preko sloja, a zatim posoliti i pouljiti svaki novi sloj,
a onda ispeći sve zajedno na 200 stepeni po C, dok ne omekavi patlidžan.
Zatim napraviti nadev:
Na ulju propržiti sledeće sastojke:
3 sveža samlevena paradajza
2-3 glavice isečenog crnog luka
par čena belog luka
komad belog ćurećeg mesa (samlevenog u seckalici)
Začiniti sve dodavanjem: soli, bibera, aleve
paprike, svežih listića bosiljka balzamiko.
Vatrostalnu činiju pouljiti, a onda poređati ovim redosledom:
polovinu ispečenog patlidžana
sav nadev
preostalu polovinu patlidžana
Po vrhu preliti neutralnu krem pavlaku za kuvanje od
250 ml.
Posuti sve suvim začinom origano.
Zapeći u rerni na 200 stepni dok ne porumeni.
Svaki put kad nešto ovako predivno, a novo osmislim,
izmislim, sbe iznenadim i priznam da još nisam jela ništa ukusnije i lepše, laganije,
zdravije, nego ovo danas za ručak.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар