MUSAKA OD PLAVOG PATLIDŽANA - verzija sa dosta kačkavalja
Oguliti 3 plava patlidžana, i iseći ih na deblje
kriške.
Kriške posložiti u najveći pleh od rerne (obložen
kolačarskim papirom), sloj preko sloja, a svako parče zaliti sa malo ulja i posuti
sa što više slanog “grill” začina, od 11 osušenh aromatičnih trava.
Zapeći u rerni na 200 stepeni po C dok ne omekavi.
Na ulju prepržiti posebno nadev:
sečeni crni luk (par glavica)
par isečenih čena belog luka
aleva slatka paprika
šaka čeri paradajza
ćureće belo meso (samleveno u super secku)
lišće celera
sitna morska so
crni mleveni biber
suvi začin origano
Uzeti vatrostalnu činiju, malo pouljiti dno i posložiti
1/3 prepečenog plavog patlidžana.
Preko patlidžana naneti ½ uprženog nadeva.
Posuti sa 2 šake rendanog kačkavalja.
Pokriti drugim slojem plavog patlidžana.
Sasuti preostalu polovinu nadeva.
Posuti sa još 2 šake rendanog kačkavalja.
Poklopiti trećim, završnim slojem plavog patlidžana.
Po vrhu posuti na kraju samo 2 šake rendanog kačkavalja.
Zapeći na 200 stepeni po C oko 25 minuta ili dok
kačkavalj ne porumeni.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар