MUSAKA OD PLAVOG PATLIDŽANA - verzija sa dosta kačkavalja

 

Oguliti 3 plava patlidžana, i iseći ih na deblje kriške.

Kriške posložiti u najveći pleh od rerne (obložen kolačarskim papirom), sloj preko sloja, a svako parče zaliti sa malo ulja i posuti sa što više slanog “grill” začina, od 11 osušenh aromatičnih trava.

Zapeći u rerni na 200 stepeni po C dok ne omekavi.

Na ulju prepržiti posebno nadev:

sečeni crni luk (par glavica)

par isečenih čena belog luka

aleva slatka paprika

šaka čeri paradajza

ćureće belo meso (samleveno u super secku)

lišće celera

sitna morska so

crni mleveni biber

suvi začin origano

Uzeti vatrostalnu činiju, malo pouljiti dno i posložiti 1/3 prepečenog plavog patlidžana.

Preko patlidžana naneti ½ uprženog nadeva.

Posuti sa 2 šake rendanog kačkavalja.

Pokriti drugim slojem plavog patlidžana.

Sasuti preostalu polovinu nadeva.

Posuti sa još 2 šake rendanog kačkavalja.

Poklopiti trećim, završnim slojem plavog patlidžana.

Po vrhu posuti na kraju samo 2 šake rendanog kačkavalja.

Zapeći na 200 stepeni po C oko 25 minuta ili dok kačkavalj ne porumeni.

Prijatno!

 

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi