MUSAKA SA POHOVANIM PAPRIKAMA

 


Crvene odmrznute ispeče paprike (ili sveže ispečene paprike) ispohovati:

Najpre posoliti, te uvaljati u brašno, pa u umućena jaja (2 komada), i prepržiti na malo ulja sa obe strane.

Sve ohlađene papirke napuniti izgnječenim sirom (mešavina fete i kravljeg sira).

Napraviti potom nadev ili kašu za musaku od sledećih sastojaka, a prepržiti na malo ulja:

sitno isečeni  crni luk

sitnu morsku so

crni mleveni biber

mleveno svinjsko meso

sveže lišće celera

Po dnu vatrostalne posude posložiti polovinu ispohovanih napunjenih paprika.

Po sredini sasuti sav nadev od mesa.

Po vrhu preklopiti musaku sa preostalom polovinom paprika.

I na kraju sve preliti sa 200 ml tečne neutralne pavlake za kuvanje.

Zapeći na 200 stepeni dok jelo ne porumeni.




Uz ovu musaku idealno ide salata od svežeg kupusa.

Prijatno!

 

 

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi