MUSAKA SA POHOVANIM PAPRIKAMA
Crvene odmrznute ispeče paprike (ili sveže ispečene
paprike) ispohovati:
Najpre posoliti, te uvaljati u brašno, pa u umućena
jaja (2 komada), i prepržiti na malo ulja sa obe strane.
Sve ohlađene papirke napuniti izgnječenim sirom
(mešavina fete i kravljeg sira).
Napraviti potom nadev ili kašu za musaku od sledećih
sastojaka, a prepržiti na malo ulja:
sitno isečeni crni luk
sitnu morsku so
crni mleveni biber
mleveno svinjsko meso
sveže lišće celera
Po dnu vatrostalne posude posložiti polovinu
ispohovanih napunjenih paprika.
Po sredini sasuti sav nadev od mesa.
Po vrhu preklopiti musaku sa preostalom polovinom
paprika.
I na kraju sve preliti sa 200 ml tečne neutralne
pavlake za kuvanje.
Zapeći na 200 stepeni dok jelo ne porumeni.
Uz ovu musaku idealno ide salata od svežeg kupusa.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар