OKTOBARSKI DEZERT

 


Za 3 veće dezertne činije potrebno je uraditi sledeće:

U svaku nadrobiti po dva keksa petita.

Zatim skuvati puding sa ukusom vanile na ovaj način:

1 kesica pudinga od vanile

3 kašike šećera

500 ml mleka

Skuvan puding podeliti i razasuti u svaku zdelicu, a preko izdrobljenog keksa petita.

I na kraju, skuvati isečene oguljne jabuke sa 2 kesice vanil šećera, i nasuti do vrha svake zdelice mekane i skuvane jabuke.

Umućen šlag ovde je suvišan i namerno je izostavljen, jer ne mora sve da bude nafilovano, te neka bude neka zdravija varijanta, a poenta je jesti jabuka što više u svim mogućim stanjima i oblicima.

Ohladiti do serviranja u frižideru.

Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi