OMLET SA SEZONSKIM POVRĆEM

 

U veliki tiganj naseći sve one, a danas ubrane sveže plodove u svojoj predivnoj “Hirošimi”:

nekoliko zelenih ljutih papričica

nekoliko sazrelih čeri paradajza (samoniklica)

2 manja isečena plava patlidžana (neoguljena, iseći na kockice)

poklopce od žutih paprika babura

Posoliti dodavanjem himalajske soli.

Pobiberiti dodavanjem crnog mlevenog bibera.

Pouljiti.

Dodati još 3-4 čena belog luka.


Dinstati na tišoj vatri, poklopljeno, a uz povremeno mešanje, sve dok povrće ne omekavi.

Kad povrće bude gotovo umutiti 2 jajeta i preliti svuda po povrću i zapeći kao kajganu.

Poklopiti, ali ne okretati omlet, te ostaviti sve tako kako i jeste, poklopljeno na tišoj vatri dok se jaje samo po sebi ne uprži.


Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi