OVSENI MAFINI
Zamesiti:
160 g instant ovsenih pahuljica
3 kašičice kikiriki putera “crunchy”
4 kašičice borovog meda
Kalup za pečenje 12 velikh mafina obložiti sa 12
papirnih korpica, i u svaku podeleti po 1 punu kašiku ove zamešene mase.
Zatim uzeti plastični valjak, izvući ga iz šrpica za
tulumbe i njime po dnu svake korpice dobro pritisnuti, a kako bi se dobila
manja udubljenja, jer nešto kasnije ove mafine treba napuniti.
Tako pripremljene korpice (hrskavu podlogu za
mafine) ispeći samo 10 minuta na 180 stepni po C.
Zatim pomešati:
200 g odleđenih kupina (mogu i maline)
2 kašičice čija semenki
2 kašičice borovog meda
Ovim napuniti svaki mafin.
Na kraju rastopiti na tihoj vatri:
100 g crne čokolade za kuvanje sa
1 kašicom ulja
Po vrhu svakog mafina neneti dobar sloj otopljene čokolade.
Ohladiti u frižideru do stezanja čokolade, a pri serviranju
obavezno poskidati papirne korpice.
DELICIOUS!!!
Prijatno!
Коментари
Постави коментар