OVSENI MAFINI

 

 

Zamesiti:

160 g instant ovsenih pahuljica

3 kašičice kikiriki putera “crunchy”

4 kašičice borovog meda

Kalup za pečenje 12 velikh mafina obložiti sa 12 papirnih korpica, i u svaku podeleti po 1 punu kašiku ove zamešene mase.




Zatim uzeti plastični valjak, izvući ga iz šrpica za tulumbe i njime po dnu svake korpice dobro pritisnuti, a kako bi se dobila manja udubljenja, jer nešto kasnije ove mafine treba napuniti.

Tako pripremljene korpice (hrskavu podlogu za mafine) ispeći samo 10 minuta na 180 stepni po C.




Zatim pomešati:

200 g odleđenih kupina (mogu i maline)

2 kašičice čija semenki

2 kašičice borovog meda

Ovim napuniti svaki mafin.

Na kraju rastopiti na tihoj  vatri:

100 g crne čokolade za kuvanje sa

1 kašicom ulja

Po vrhu svakog mafina neneti dobar sloj otopljene čokolade.

Ohladiti u frižideru do stezanja čokolade, a pri serviranju obavezno poskidati papirne korpice.




DELICIOUS!!!

Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi