PILEĆA BAJADERA SA PAPRIKOM




Dno vatrostalne činije malo pouljiti, te poređati tanko isečene šnicle od belog pilećeg mesa.

Meso posoliti i premazati senfom.

Poređati zatim sloj tanko isečenih liski dimljenog kačkavalja.

Poređati ispečene crvene paprike (oko 5-6 komada).

Poređati potom sloj tanko isečenih liski pečenice (može i suvi vrat).

I sve preliti umućenim prelivom koji se napravi mešavinom 200 ml neutralne pavlake za kuvanje  i 1 umućenog jajeta.

Posuti lišćem svežeg peršuna po vrhu.




Zapeći odmah na 200 stepeni po C ili oko pola sata, dok jelo ne porumeni.




Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi