уторак, 3. октобар 2023.

PITA OD HELJDINIH PALAČINAKA

 

Napraviti  masu za pečenje palačinaka, a od sledećih sastojaka:

2 jajeta

ulje (oko 50 ml, mada ja tečne sastojke ne merim uopšte, već sve ide od slobodne procene)

mleko

voda

2 šolje pšeničnog belog mekog brašna

2 šolje heljdinog integralnog brašna

Tečne sastojke (vodu i mleko) dodavati toliko da se dobije ređa masa za pečenje palačinaka.

Ispeći palačinke sa obe strane u najvećem tiganju.

Pripremiti zatim kašu ili nadev:

2 jajeta

1 čaša kiselog mleka

½ kašičice sitne morske soli (ukoliko je sir slaniji, a ako nije onda 1 kašičicu)

4 kriške izgnječenog slanog sira

spanać (dve kese iz zamrzivača, sitno isečene)

Pouljiti okruglu tepsiju i po dnu poređati 3 palačinke, a onda naneti deblji sloj nadeva, i sve tako ponavljati naizmenično do kraja dok se ne utroše i sve palačinke i sav nadev, a to je oko 5 reda palačinaka i 4 reda nadeva.

Posloženu pitu premazati po vrhu samo uljem i ispeći dok ne porumeni na 200 stepeni po C.

Prijatno!

 

Нема коментара:

Постави коментар