PITA OD HELJDINIH PALAČINAKA
Napraviti
masu za pečenje palačinaka, a od sledećih sastojaka:
2 jajeta
ulje (oko 50 ml, mada ja tečne sastojke ne merim
uopšte, već sve ide od slobodne procene)
mleko
voda
2 šolje pšeničnog belog mekog brašna
2 šolje heljdinog integralnog brašna
Tečne sastojke (vodu i mleko) dodavati toliko da se dobije
ređa masa za pečenje palačinaka.
Ispeći palačinke sa obe strane u najvećem tiganju.
Pripremiti zatim kašu ili nadev:
2 jajeta
1 čaša kiselog mleka
½ kašičice sitne morske soli (ukoliko je sir slaniji,
a ako nije onda 1 kašičicu)
4 kriške izgnječenog slanog sira
spanać (dve kese iz zamrzivača, sitno isečene)
Pouljiti okruglu tepsiju i po dnu poređati 3 palačinke,
a onda naneti deblji sloj nadeva, i sve tako ponavljati naizmenično do kraja
dok se ne utroše i sve palačinke i sav nadev, a to je oko 5 reda palačinaka i 4
reda nadeva.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар