PUTER OD BLANŠIRANOG KIKIRIKIJA
300 g blanširanog kikirikija prepeći na suvo, u
rerni, ali ne previše (meni se zbog 5 minuta produžetka, otelo sve, pažnji, te
sam malo više prepekla, ali meni to ne smeta, čak sam dobila i jaču boju, i još
bolji ukus).
Zatim, u secka staviti manju količinu ispečenog
kikirikija te iseći na malo krupnije da se dobije onaj što bi Englezi rekli “crunch”,
dakle hrskavi ukus, posle.
Ostali blanširani kikiriki ubaciti u secka, ali u to
još dodati:
himalajsku roze so
maslinovo ulje
borov med
I na kraju u sve to umešati onaj deo krupno isečenog
kikirikija.
Sasuti u neku staklenu posudicu, i čuvati u
frižideru.
Ne zna se sa čim je lepše jesti puter od kikirikija.
Ja sam pre neki dan jela kikiriki puter sa kriškama sveže oguljene jabuke, a danas nameravam da to probam i premažem
preko polutki sveže ubrane rotkvice.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар