RAŽANE TORTILJE
Zamesiti:
100 g
ražanog brašna
300 g belog
pšeničnog brašna (trebalo je pola pola, no meni je zafalilo ražanog brašna
danas, te umesto 200 g imala sa samo malo preko 100 g; sve u svemu brašna obe
sorte ide ukupno 400 g)
sitna morska
so
½ kesice
praška za pecivo
200 ml mlake
vode (u umlačenu vodu dodati još 6 kašika ulja i time zamesiti testo)
Podmešenu lopticu
od testa pokriti i ostaviti da malo odstoji.
Na kraju testo
podeliti na 8 jednakih loptica, a onda svaku razvući što tanje drvenom oklagijom.
Ispeći na
suvom tiganju sa obe strane ražane tortilje dok
ne porumene.
Idealno je jesti
ovakve tortilje uz mnogo štošta, a danas recimo uz sataraš za ručak ili sutra
za doručak uz domaću pileću paštetu (isto ovako pravljene su najpre tortlje od
belog brašna, no ove integralne ražane još su lepše)
Prijatno!
Коментари
Постави коментар