RAŽANE TORTILJE

 

Zamesiti:

100 g ražanog brašna

300 g belog pšeničnog brašna (trebalo je pola pola, no meni je zafalilo ražanog brašna danas, te umesto 200 g imala sa samo malo preko 100 g; sve u svemu brašna obe sorte ide ukupno 400 g)

sitna morska so

½ kesice praška za pecivo

200 ml mlake vode (u umlačenu vodu dodati još 6 kašika ulja i time zamesiti testo)

Podmešenu lopticu od testa pokriti i ostaviti da malo odstoji.

Na kraju testo podeliti na 8 jednakih loptica, a onda svaku razvući što tanje drvenom oklagijom.

Ispeći na suvom tiganju sa obe strane ražane tortilje dok  ne porumene.

Idealno je jesti ovakve tortilje uz mnogo štošta, a danas recimo uz sataraš za ručak ili sutra za doručak uz domaću pileću paštetu (isto ovako pravljene su najpre tortlje od belog brašna, no ove integralne ražane još su lepše)

Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi