“SIMSEK” ČOKOLADNA KEKS TORTA
Da bi se napravila ova brza, keks torta, bez
pečenja, potrebno je nabaviti pakovanje turskog keksa petita (sa čokoladnim
punjenjem) marke “simsek” (pakovanje od 400 g).
I još skuvati čokoladni fil, od sledećih sastojaka:
700 ml hladnog mleka
2 kesice pudinga od čokolade
4 kašike šećera
U vruć skuvan fil ubaciti oko 120-130 g margarina i
sve brzo izmešati ručno, ali van ringle, da se fino istopi i sjedini (može i
mikserom, no mene je mrzelo od prljam i potežem mikser).
Uzeti četvorougaoni pleh (sa obručom, kome se
otključava dno) i u njega naizmenično slagati red keksa, red vrućeg fila (a u
ovom slučaju idu 3 sloja keksa i 3 sloja fila, s tim što zadnji treći ili
završni sloj fila ostaje nešto manji i tanji).
I na kraju, po vrhu torte se izrenda crna čokolada
za kuvanje.
Ohladiti tortu do sutradan, jer treba da sve dobro omekavi.
Sutradan iseći na uže štanglice, dakle po želji.
Ali, sutradan pre sečenja tortu najpre izvaditi ili
osloboditi iz obruča.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар