субота, 21. октобар 2023.

ŠPAGETI SA SEZONSKIM POVRĆEM

 

Recept je genijalan, preukusan, a dakle uspeva, ali ko bi rekao da će me pri pravljenju baš ovog recepta i to gastronomskog noviteta danas, ometati nestanak struje, gašenje i paljenje od više neuspelih puta, a od po nekoliko i minuta i opet puta.

Sve u svemu, čitava današnja stvar jeste u 3 hitra, olaka poteza.

Ja sam pravila ovim redom, iako može i drugačije (recimo prvo dinstati meso, a tek onda povrće; sve u svemu važno je sve raditi posebno, u 3 etape samo):

Prvo izdinstati posbeno u jednom većem tiganju, poklopljeno, sledeće sastojke:

komad isečenog svežeg kupusa

2 veće isečene sveže crvene paprike

kesicu zamrznute šargarepe iz “Hirošime” isečenu na štapiće (može i sveža)

par čena sitno isečenog belog luka

Svo povrće začiniti sledećim začinima:

sitna morska so

crni mleveni biber

aleva paprika

soja sos

Posebno u drugom manjem tiganju ispržiti pileće belo meso, isečeno na komadiće, ali pre prženja meso treba marinirati sa sledećim sastojcima:

sitna morska so

crni mleveni biber

brašno

malo vode

Posebno ispržiti ovako pripremljeno meso dok ne porumeni.

Zatim u dinstano povrće prebaciti svo preprženo pileće meso.

I na kraju ostaje još samo da se skuvaju špagete.

Skuvane špagete oprati, a onda ih dodati u povrće i meso, te sve samo izmešati, i samo još malo propržiti i odmah servirati toplo.

Dakle, postoji konačno divan način da se naprave špagete bez kačkavalja i bez neutralnih pavlaka za kuvanje. I zaista, današnji ukus špageta jeste nešto mnogo dobro, a napravljeno do sada.

Prijatno!

 

 

Нема коментара:

Постави коментар