ŠPAGETI SA SEZONSKIM POVRĆEM
Recept je genijalan, preukusan, a dakle uspeva, ali
ko bi rekao da će me pri pravljenju baš ovog recepta i to gastronomskog noviteta
danas, ometati nestanak struje, gašenje i paljenje od više neuspelih puta, a od
po nekoliko i minuta i opet puta.
Sve u svemu, čitava današnja stvar jeste u 3 hitra,
olaka poteza.
Ja sam pravila ovim redom, iako može i drugačije
(recimo prvo dinstati meso, a tek onda povrće; sve u svemu važno je sve raditi
posebno, u 3 etape samo):
Prvo izdinstati posbeno u jednom većem tiganju,
poklopljeno, sledeće sastojke:
komad isečenog svežeg kupusa
2 veće isečene sveže crvene paprike
kesicu zamrznute šargarepe iz “Hirošime” isečenu na
štapiće (može i sveža)
par čena sitno isečenog belog luka
Svo povrće začiniti sledećim začinima:
sitna morska so
crni mleveni biber
aleva paprika
soja sos
Posebno u drugom manjem tiganju ispržiti pileće belo
meso, isečeno na komadiće, ali pre prženja meso treba marinirati sa sledećim
sastojcima:
sitna morska so
crni mleveni biber
brašno
malo vode
Posebno ispržiti ovako pripremljeno meso dok ne porumeni.
Zatim u dinstano povrće prebaciti svo preprženo pileće
meso.
I na kraju ostaje još samo da se skuvaju špagete.
Skuvane špagete oprati, a onda ih dodati u povrće i meso,
te sve samo izmešati, i samo još malo propržiti i odmah servirati toplo.
Dakle, postoji konačno divan način da se naprave
špagete bez kačkavalja i bez neutralnih pavlaka za kuvanje. I zaista, današnji
ukus špageta jeste nešto mnogo dobro, a napravljeno do sada.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар