ZAČINJENE UROLANE PAPRIKE SA ĆURETINOM
Ispeći paprike šilje (nije važno koje su boje, a u “Hirošimi”
danas su ubrane zelene i jedna žuta).
Pečene paprike, očistiti od semenki i preseći ih preko
pola.
Savijati rolnice na dužoj uspravnoj strani svake paprike,
da se dobiju tanki, a duži valjčići ili rolnice.
Svaku papriku posoliti.
Takođe, iseći kamad ćurećih prsa (tj. ćureće belo meso)
i posoliti.
Unutar svake paprike staviti sitne komadiće ćuretine
i urolati.
Poređati preko kolačarskog papira sve rolnice, u
pleh, a onda po vrhu posuti:
crni mleveni biber
crveni luk
malo ulja
liščice isečenog kačkavalja
majčinu dušicu
Zapeći na 200 stepeni po C dok ne porumeni.
Prijatna večera!
Коментари
Постави коментар