ZAČINJENE UROLANE PAPRIKE SA ĆURETINOM

Ispeći paprike šilje (nije važno koje su boje, a u “Hirošimi” danas su ubrane zelene i jedna žuta).


Pečene paprike, očistiti od semenki i preseći ih preko pola.

Savijati rolnice na dužoj uspravnoj strani svake paprike, da se dobiju tanki, a duži valjčići ili rolnice.

Svaku papriku posoliti.


Takođe, iseći kamad ćurećih prsa (tj. ćureće belo meso) i posoliti.

Unutar svake paprike staviti sitne komadiće ćuretine i urolati.

Poređati preko kolačarskog papira sve rolnice, u pleh, a onda po vrhu posuti:

crni mleveni biber

crveni luk

malo ulja

liščice isečenog kačkavalja

majčinu dušicu


Zapeći na 200 stepeni po C dok ne porumeni.

Prijatna večera!

 

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi