BLITVA SA KROMPIROM
Uzeti 2
veća crvena krompira, oguliti, iseći na sitne kockice i skuvati u posoljenoj vodi
poklopljeno na tišoj vatri.
U tavu nasuti
vodu, a zatim ubaciti 3 isečene glavice crnog luka i lišće celera korenjaša.
Dinstati uz
povremeno mešanje i dolivanje vode dok luk ne omekavi.
Posoliti.
Kad luk omekavi
u tavu ubaciti 200 g sveže ubrane blitve (naša jučerašnja berba, a može i
blitva iz zamrzivača, i evo još jednog načina da se pojede zdrava blitva, pripremljena
glat na vodi) i prodinstati sve dok se blitva ne uprži i omekavi.
Dodati mleveni
šareni biber i malo grill začina.
I na kraju
ocediti svu vodu iz skuvanog krompira, a onda sav krompir sasuti u tavu.
Sve ižmešati
i samo malo propržiti da se jelo sjedini.
Uz ovo danas
za ručak ide sveža celer salata kao prilog i dinstano povrće (paprika, tikvice,
lišće celera korenjaša).
Što se tiče
celer salate, ona je pravljena više
puta, a danas po receptu najjednostavnijem ovom:
Izmešati u
jednoj činiji:
sitno izrendan
koren celera
sitno isečena
čena belog luka
sitno isečeno
lišće celera korenjaša
U to nasuti
malo maslinovog ulja i par kašika senfa, ali samo toliko koliko bude potrebno
da se sve lepo sjedini (ulje ne trošim pri pripremi hrane, ali samo malo ulja maslinovog
uvek potrošim kad je reč o salatama, posebno onim kiselim koje se pripreme na
jabukovom sirćetu).
Prijatno!
Коментари
Постави коментар