ĆUREĆI GULAŠ I KROMPIR PIRE

 

 

U tavu ubaciti:

sitno isečeno ćureće meso (karabatak odvojen od koske)

2 glavice isečenog crnog luka

par čena seckanog belog luka

šaka zamrznutog čeri paradajza

Naliti vodom i dinstati.

Začiniti dodavanje sledećih začina:

krupna morska so

šareni mleveni biber

slatka aleva paprika

sveže lišće nane

Dinstati na laganoj vatri, zatim ukrčkati na gušće uz povremeno mešanje.

Uz ćureći gulaš servirati KROMPIR PIRE:

Oguljen krompir, skuvati u slanoj vodi, a onda ga ocediti te ručno ispasirati i napraviti pire na vodi.

Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi