DINSTANA ĆUREĆA PRSA SA PAPRIKOM
U veliki tiganj sa poklopcem naseći:
3 veće sveže crvene paprike
komad sitno isečenih ćurećih prsa (tj. ćureće belo meso)
Preliti sve samo običnom hladnom vodom.
Posoliti.
Ubaciti 2 vezice peršuna iz zamrzivača.
Dodati malo suvog grill začina.
Povremeno promešati.
Izdinstati poklopljeno na tišoj vatri dok sve ne omekavi i dok se
sve ne uprži bez trunke ulja (počinje nova sezona bez slatkiša i sa malo više redukcije,
gastronomske discipline, borbe i odricanja).
I na kraju dodati malo soja sosa (soja sos inače ne
bi trebalo kažu da ide u još jednom jelu iz danas počete redukcione “dijete”, ali
malo soja sosa koji je inače skupo plaćen grehota je prosuti, te dok ima soja
sosa u starim zalihama može se slobodno malo ukapati, a ionako treba malo poboljšati
jelo koje nema ni ulja, ni bibera, ni luka, itd.)
Jelo sasuti preko sveže ubrane rukole, i pojesti sve
bez zere ili trunke hleba za ručak, a polovina može i za večeru, ako se kao u
mom gastronomskom slučaju naprave veće mere (treba malo odahnuti i od šporeta, kuvanja,
mešenja, svega, i malo više čitati, itd.).
Prijatno!
Коментари
Постави коментар