DINSTANI ŠAMPINJONI
Potrebno je pakovanje šampinjona od 400g.
Oguliti nožem svaku kapicu ili beli šeširić
šampinjona, a onda sve dobro oprati, te iseći na tanke liščice.
U veliki tiganj sa poklopcem ubaciti isečene šampinjone
i začiniti sa grill začinom, a onda preliti
sa dresinog ili marinadom (mešavina: vode, malo ulja, sitno isečen beli luk i peršun,
jabukovo sirće).
Ustvari ja
sam uzela sam dresing ili marinadu iz salate od crvenih pečenih paprika, da se ne
bi bacilo, pošto sam skoro pojela sve paprike, te nisam morala da pravim drugi preliv.
I na kraju sve malo posoliti.
Dinstati poklopljeno.
Pečurke će pustiti dosta vode, a treba samo povremeno
promešati.
Upržiti dobro da porumeni i da ispari sva tečnost.
Spremi se večera za manje od pola sata.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар