DINSTANI ŠAMPINJONI

 



Potrebno je pakovanje šampinjona od 400g.

Oguliti nožem svaku kapicu ili beli šeširić šampinjona, a onda sve dobro oprati, te iseći na tanke liščice.

U veliki tiganj sa poklopcem ubaciti isečene šampinjone i začiniti sa grill začinom, a  onda preliti sa dresinog ili marinadom (mešavina: vode, malo ulja, sitno isečen beli luk i peršun, jabukovo sirće).

Ustvari ja sam uzela sam dresing ili marinadu iz salate od crvenih pečenih paprika, da se ne bi bacilo, pošto sam skoro pojela sve paprike, te nisam morala da pravim drugi preliv.

I na kraju sve malo posoliti.

Dinstati poklopljeno.

Pečurke će pustiti dosta vode, a treba samo povremeno promešati.




Upržiti dobro da porumeni i da ispari sva tečnost.

Spremi se večera za manje od pola sata.

Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi