GRAŠAK NA VODI sa dosta celera i malo šargarepe

 



U šerpu sa poklopcem ubaciti:

kesu zamrznutog graška iz “Hirošime”

šargarepu iz “Hirošime” sečenu na uže štapiće

3 glavice isečenog crnog luka iz “Hirošime”

koren celera korenjaša iz “Hirošime” isečen na male kockice

Naliti hladnom vodom, poklopiti i krčkati poklopljeno (grašak je ostavljen tako mlad, da se skuva nikad brže oko pola sata, a sladak je kao šećer).

Dodati samo još preostale začine, po želji:

krupna morska so

šareni mleveni biber

dosta svežeg lišća celera iz “Hirošime”

Ukuvati na gušće grašak uz povremeno mešanje.

Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi