субота, 18. новембар 2023.

SUBOTNJI OVAL

 


Za pripremanje Subotnjeg ovala potrebno je oko 2 sata laganih poslova, uz slušanje omiljenog radija, a unutar svoje kosmičke žute kuhinjice.




Na Subotnjem ovalu, ili za današnji ručak, naći će se dve vrste slate, obe ljubičaste, jer podižemo svest i budimo se dakle, a naći će se dva jela na vodi, ručak bez trunke mesa, te neka sve stane na jedan veliki beličasti oval od arkopala (ako šta preostane može se slobodno iskoristi za večeru).




Prvo se pripremaju DINSTANE BUKOVAČE na vodi, sa sledećom vrstom začina, i na ovakav način (inače Subotnji oval je još jedno izmišljeno jelo iz samo moje gastronomske plejade ili samo još jedno igranje sa bojama, začinima, povrćem, itd.):




Bukovače iseći na manje komadiće i ubaciti u tavu.

U tavu još dodati:

2 glavice isečenog crnog luka

par čena sitno sečenog belog luka

sveže lišće nane (iz zamrzivača)

sveže lišće peršuna (iz zamrzivača)

šareni mlevni biber

grill začin

malo krupne morske soli

Sve naliti vodom i dinstati uz povremeno mešanje i na kraju pržiti da načisto jelo ostane zgusnuto i bez suviška vode.




Zatim, pripremiti drugo današnje jelo koje će se obresti na Subotnjem ovalu, a to su DINSTANE PAPRIKE SA SUNCOKRETOM na vodi takođe.




U tiganj sa poklopcem ubaciti 4-5 svežih crvenih paprika, isečenih na manje komade.

Samo ih posoliti dodavanjem krupne morske soli.

Naliti sa dosta vode i krčkati poklopljeno.




Kad paprike omekave, kad ispari suvišak vode, ubaciti par kašika semenki sirovog suncokreta, koje su pre toga, u međuvremenu ili uporedo sa svim ovim poslićima, na suvo prepžene u jednoj šerpici.

Na kraju pripremiti prilog SVEŽE RENDANA SALATA OD LJUBIČASTOG KUPUSA:




Kupus sitno izrendati.

Posoliti.

Dodati malo maslinovog ulja i jabukovo sirće, ali i čija semenke.

Izmešati.

Takođe drugi prilog ili druga vrsta salate na današnjem Subotnjem ovalu jeste i SALATA OD CVEKLE.




Ovu vrstu salate potrebno je pripremiti jedan dan ranije, dakle juče:

Obarenu cveklu iseći na tanje liske (hvala Mami ona mi uvek kupi i skuva cveklu).

Pripremiti onu tipičnu marinadu i njome preliti salatu, a pomešati:

malo ulja

jabukovo sirće

sveže lišće peršuna

so

par čena sitno sečenog belog luka




Izmešati salatu od cvekle u jednoj činiji i ostaviti do sutradan u frižideru da se ukiseli.

A prilozi od salata jako su nam važni, jer za ručak ne treba jesti hleb, kao uostalom ni za večeru.

Prijatno!

 

 

Нема коментара:

Постави коментар