SUBOTNJI OVAL
Za pripremanje Subotnjeg ovala potrebno je oko 2
sata laganih poslova, uz slušanje omiljenog radija, a unutar svoje kosmičke
žute kuhinjice.
Na Subotnjem ovalu, ili za današnji ručak, naći će se
dve vrste slate, obe ljubičaste, jer podižemo svest i budimo se dakle, a naći će
se dva jela na vodi, ručak bez trunke mesa, te neka sve stane na jedan veliki beličasti
oval od arkopala (ako šta preostane može se slobodno iskoristi za večeru).
Prvo se pripremaju DINSTANE BUKOVAČE na vodi, sa
sledećom vrstom začina, i na ovakav način (inače Subotnji oval je još jedno
izmišljeno jelo iz samo moje gastronomske plejade ili samo još jedno igranje sa
bojama, začinima, povrćem, itd.):
Bukovače iseći na manje komadiće i ubaciti u tavu.
U tavu još dodati:
2 glavice isečenog crnog luka
par čena sitno sečenog belog luka
sveže lišće nane (iz zamrzivača)
sveže lišće peršuna (iz zamrzivača)
šareni mlevni biber
grill začin
malo krupne morske soli
Sve naliti vodom i dinstati uz povremeno mešanje i na
kraju pržiti da načisto jelo ostane zgusnuto i bez suviška vode.
Zatim, pripremiti drugo današnje jelo koje će se
obresti na Subotnjem ovalu, a to su DINSTANE PAPRIKE SA SUNCOKRETOM na vodi
takođe.
U tiganj sa poklopcem ubaciti 4-5 svežih crvenih paprika, isečenih na manje komade.
Samo ih posoliti dodavanjem krupne morske soli.
Naliti sa dosta vode i krčkati poklopljeno.
Kad paprike omekave, kad ispari suvišak vode,
ubaciti par kašika semenki sirovog suncokreta, koje su pre toga, u međuvremenu ili
uporedo sa svim ovim poslićima, na suvo prepžene u jednoj šerpici.
Na kraju pripremiti prilog SVEŽE RENDANA SALATA OD
LJUBIČASTOG KUPUSA:
Kupus sitno izrendati.
Posoliti.
Dodati malo maslinovog ulja i jabukovo sirće, ali i
čija semenke.
Izmešati.
Takođe drugi prilog ili druga vrsta salate na današnjem Subotnjem ovalu jeste i SALATA OD CVEKLE.
Ovu vrstu salate potrebno je pripremiti jedan dan ranije,
dakle juče:
Obarenu cveklu iseći na tanje liske (hvala Mami ona
mi uvek kupi i skuva cveklu).
Pripremiti onu tipičnu marinadu i njome preliti
salatu, a pomešati:
malo ulja
jabukovo sirće
sveže lišće peršuna
so
par čena sitno sečenog belog luka
Izmešati salatu od cvekle u jednoj činiji i ostaviti
do sutradan u frižideru da se ukiseli.
A prilozi od salata jako su nam važni, jer za ručak
ne treba jesti hleb, kao uostalom ni za večeru.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар