OBLE MAKARONE SA PESTOM OD RUKOLE
Najpre u seckalicu ubaciti sledeće sastojke i samo
napraviti pesto:
sveže ubrano lišće rukole
par čena belog luka
vezica smrznutog peršuna
bosiljak balzamiko
morska sitna so
crni mleveni biber
maslinovo ulje
1 puna kašika mlevenog prepečenog lešnika
Posebno obariti oble makarone, a kada se skuvaju oprati
ih samo pod mlazom hladne vode.
U suvom tiganju sjediniti oble makarone i pesto od rukole,
promešati svega nekoliko puta, tačnije samo jelo zagrejati, jer ovde se ništa ne prepržava,
niti treba dinstati, sve je sirovo.
Servirati odmah, a najbolje uz dosta sveže isečenih
rotkvica.
A po želji može se dodati i nešto životinjsko kao rendani kačkavalj ili
neka tečna neutralna pavlaka za kuvanje, grčki jogurt, (u mom slučaju to je sve
izostalo, namerno, jer je danas na trpezi bar ručak sav u znaku veganskog).
Prijatno!
Коментари
Постави коментар