PEČENE PAPRIKE – salata

 



Crvene ispečene paprike izvaditi iz zamrzivača, odlediti, a onda od njih prirediti ili napraviti jednu od najomiljenijih salata za sutra.

Za paprike samo još treba spraviti preliv ili dresing, od mešavine sledećih sastojaka:

jabukovo sirće

malo ulja

sitna morska so

par čena sitno isečenog belog luka

2 vezice sitno isečenog peršuna

(beli luk i peršun najbolje je iseći u super seckalici čop-čop)

Uzeti neku plastičnu činiju sa poklopcem i naizmenično ređati:

red paprika

red preliva, tj. dresinga

I sve tako ponavljati do kraja, ili dok se sve ne utroši.

Poklopiti činiju, ostaviti do sutradan u frižider, da se fino ukiseli.

Od sutra salatu jesti uz sve svoje obroke, umesto hleba, itd...

Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi