PUNJENA BUNDEVA
Polutku neoguljene bundeve očistiti iznutra, i posuti
je posvuda sa što više grill začina, i zatim smestiti u pleh.
Potrebno je još pripremiti samo nadev po želji, ili
ono sa čime će se napuniti današnja bundeva.
Na vodi prodinstati:
sečeni crni luk
seckana čena belog luka
belo ćureće meso isečeno na sitne kockice
Potom nadev začiniti dodavanjem začina po želji:
krupna morska so
šareni mleveni biber
vezica svežeg peršuna
sveže lišće nane
slatka aleva paprika
Gotovim nadevom odmah napuniti bundevu, a onda je po
vrhu preklopiti sa alu folijom.
Ubaciti u rernu te ispeći na 220 stepeni po C.
Negde pred kraj skinuti foliju i ostavit da sve lepo
samo ukrčka i fino porumeni.
Peći lagano oko 1,5 sat.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар