PUNJENA BUNDEVA



Polutku neoguljene bundeve očistiti iznutra, i posuti je posvuda sa što više grill začina, i zatim smestiti u pleh.




Potrebno je još pripremiti samo nadev po želji, ili ono sa čime će se napuniti današnja bundeva.




Na vodi prodinstati:

sečeni crni luk

seckana čena belog luka

belo ćureće meso isečeno na sitne kockice

Potom nadev začiniti dodavanjem začina po želji:

krupna morska so

šareni mleveni biber

vezica svežeg peršuna

sveže lišće nane

slatka aleva paprika




Gotovim nadevom odmah napuniti bundevu, a onda je po vrhu preklopiti sa alu folijom.




Ubaciti u rernu te ispeći na 220 stepeni po C.

Negde pred kraj skinuti foliju i ostavit da sve lepo samo ukrčka i fino porumeni.




Peći lagano oko 1,5 sat.

Prijatno!

 

 

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi