PUNJENA PAPRIKA SA PASULJEM
I dalje se kuvaju jela na vodi, najmanje za 2-3
dana, da se dobije i malo oduška, a danas je čak ispalo i nenamerno jelo posno.
Potrebno je skuvati beli pasulj na vodi dan ranije
(hvala mami koja mi uvek skuva pasulj).
Onda je sve dalje lako.
U tavu ubaciti:
sitno rendanu šargarepu iz “Hirošime”
2 struka isečenog prazliku iz “Hirošime”
Naliti vodom i dinstati uz povremeno mešanje.
Dodati u to začine:
krupna morska so
šareni mleveni biber
lišće celera korenjaša iz “Hirošime”
I na kraju, kad se sve lepo uprži dodati skuvan
pasulj, izmešati i ovim nadevom napuniti žute babure paprike iz “Hirošime”.
Svaku papriku poklopiti kriškom crvenog kompira.
Paprike posuti grill začinom samo.
Naliti vode i zapeći u rerni na 200 stepeni po C.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар