PUNJENA PAPRIKA SA PASULJEM

 


I dalje se kuvaju jela na vodi, najmanje za 2-3 dana, da se dobije i malo oduška, a danas je čak ispalo i nenamerno jelo posno.

Potrebno je skuvati beli pasulj na vodi dan ranije (hvala mami koja mi uvek skuva pasulj).

Onda je sve dalje lako.

U tavu ubaciti:




sitno rendanu šargarepu iz “Hirošime”

2 struka isečenog prazliku iz “Hirošime”

Naliti vodom i dinstati uz povremeno mešanje.

Dodati u to začine:

krupna morska so

šareni mleveni biber

lišće celera korenjaša iz “Hirošime”

I na kraju, kad se sve lepo uprži dodati skuvan pasulj, izmešati i ovim nadevom napuniti žute babure paprike iz “Hirošime”.

Svaku papriku poklopiti kriškom crvenog kompira.




Paprike posuti grill začinom samo.

Naliti vode i zapeći u rerni na 200 stepeni po C.

Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi