PUNJENE ZAPEČENE PAPRIKE NA VODI
U tavu nasuti vodu i prepržiti sitno isečeno povrće:
2-3 glavice crnog luka
par čena belog luka
šargarepu
U to dodati sitnu morsku so i šareni biber, a onda i
2 vezice peršuna.
I na kraju u to smešati skuvan pirinač (koristim
odleđen, a već skuvan pirinač koji mi je ostao pre neki dan od pripremanja
sarmice).
Uzeti iz zamrzivača 6 komada zaleđenih, unapred
ostavljenih praznih paprika babura iz “Hirošime” i napuniti ih ovom kašom.
Po vrhu svaku papriku zatisnuti sa kolutićem svežeg
krompira.
Naliti vodom i zapeći na 200 stepeni po C.
Skuvane paprike ocediti od vode i poslužiti sa nekom
salatom ili nekim drugim prilozima sve po želji (a pošto je punjena paprika posna,
bez mesa, može se slobodno pojesti uz čašu kiselog mleka i za večeru).
Prijatno!
Коментари
Постави коментар