PUNJENE ZAPEČENE PAPRIKE NA VODI



U tavu nasuti vodu i prepržiti sitno isečeno povrće:

2-3 glavice crnog luka

par čena belog luka

šargarepu

U to dodati sitnu morsku so i šareni biber, a onda i 2 vezice peršuna.

I na kraju u to smešati skuvan pirinač (koristim odleđen, a već skuvan pirinač koji mi je ostao pre neki dan od pripremanja sarmice).




Uzeti iz zamrzivača 6 komada zaleđenih, unapred ostavljenih praznih paprika babura iz “Hirošime” i napuniti ih ovom kašom.

Po vrhu svaku papriku zatisnuti sa kolutićem svežeg krompira.

Naliti vodom i zapeći na 200 stepeni po C.




Skuvane paprike ocediti od vode i poslužiti sa nekom salatom ili nekim drugim prilozima sve po želji (a pošto je punjena paprika posna, bez mesa, može se slobodno pojesti uz čašu kiselog mleka i za večeru).

Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi