PUNJENI ČUNOVI OD TIKVICE
Odlediti dve polutke iz zamrzivača već izdubljene
tikvice, a u formaciji malog čuna (tj. čamčića), a ko ima može dva čuna napraviti
pomoću noža, od samo jedne prepolovljene sveže tikvice.
Polutke tikvice staviti u zemljani sud i obložiti kolačarskim
papirom, a onda po vrhu svaku polutku (tj. čun) posuti sa grill začinom.
Ostaje još da se pripremi kaša ili nadev kojim će
napuniti dva čuna (tj. dve polutke tikvice):
U tavu nasuti vodu i na vodi izdinstati:
1-2 glavice crnog isečenog luka
par kriški zamrznutog paradajza
u seckalici samleveno belo ćureće meso
Posoliti, pobiberiti i povremeno promešati.
Dodati vezicu svežeg peršuna.
Napuniti čunove, ubaciti u rerun i zapeći na 200 stepeni
po C.
Danas, ima sreće te iz jednog poteza ispečem dva
jela.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар