PUNJENI ČUNOVI OD TIKVICE

 


Odlediti dve polutke iz zamrzivača već izdubljene tikvice, a u formaciji malog čuna (tj. čamčića), a ko ima može dva čuna napraviti pomoću noža, od samo jedne prepolovljene sveže tikvice.

Polutke tikvice staviti u zemljani sud i obložiti kolačarskim papirom, a onda po vrhu svaku polutku (tj. čun) posuti sa grill začinom.




Ostaje još da se pripremi kaša ili nadev kojim će napuniti dva čuna (tj. dve polutke tikvice):

U tavu nasuti vodu i na vodi izdinstati:

1-2 glavice crnog isečenog luka

par kriški zamrznutog paradajza

u seckalici samleveno belo ćureće meso

Posoliti, pobiberiti i povremeno promešati.

Dodati vezicu svežeg peršuna.




Napuniti čunove, ubaciti u rerun i zapeći na 200 stepeni po C.




Danas, ima sreće te iz jednog poteza ispečem dva jela.

Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi