TULUMBE
Staviti na ringlu, samo da provri:
2 čaše hladne vode i
½ čaše ulja (mera je čaša od 200-250 ml zapremine)
Smaći sa ringle kad provri, te u to ubaciti i odmah
ručno drvenom varjačom izmešati:
2 čaše brašan i
1 kesicu praška za pecivo
U hladno testo dodavati jedno po jedno jaje, od
ukupno 4 sitnija jajeta, i sve umutiti mikserom (burgijama).
Istisnuti tulumbe u pleh obložen papirom, ali uz
pomoć kolačarskog šprica.
Pre pečenja istisnute tulumbe treba da odstoje u
plehu najmanje pola sata, a može i više, jer se meni tako danas desilo, te sam
ih ispekla posle 50 minuta (zadržala sam se malo duže od pola sata zalivajući biljke u „Hirošimi“).
Ispeći na 200 stepeni po C tulumbe, tj. dok ne porumene.
Ispečene tulumbe dobro ohladiti, jer ih načisto hladne
treba natopiti vrućim sirupom.
Sirup se skuva od sledećih sastojaka:
2 čaše vode i
3 čaše šećera
Vrućim sirupom preliti tulumbe, te ih ostaviti da se
prohlade, i onda ih odložiti u frižider na čuvanje.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар