понедељак, 6. новембар 2023.

TULUMBE

 



Staviti na ringlu, samo da provri:

2 čaše hladne vode i

½ čaše ulja (mera je čaša od 200-250 ml zapremine)

Smaći sa ringle kad provri, te u to ubaciti i odmah ručno drvenom varjačom izmešati:

2 čaše brašan i

1 kesicu praška za pecivo

U hladno testo dodavati jedno po jedno jaje, od ukupno 4 sitnija jajeta, i sve umutiti mikserom (burgijama).

Istisnuti tulumbe u pleh obložen papirom, ali uz pomoć kolačarskog šprica.

Pre pečenja istisnute tulumbe treba da odstoje u plehu najmanje pola sata, a može i više, jer se meni tako danas desilo, te sam ih ispekla posle 50 minuta (zadržala sam se malo duže od pola sata  zalivajući biljke u „Hirošimi“).




Ispeći na 200 stepeni po C tulumbe, tj. dok ne porumene.

Ispečene tulumbe dobro ohladiti, jer ih načisto hladne treba natopiti vrućim sirupom.

Sirup se skuva od sledećih sastojaka:

2 čaše vode i

3 čaše šećera




Vrućim sirupom preliti tulumbe, te ih ostaviti da se prohlade, i onda ih odložiti u frižider na čuvanje.

Prijatno!

 

Нема коментара:

Постави коментар