ZAPEČENE POLUTKE PLAVOG PATLIDŽANA




Dva plava patlidžana, neoguljena, preseći preko pola. 

Onda svaku polutku izreckati nožem i napraviti kockastu mrežu od sitnih zareza, kako bi moglo kasnije da se sve lepo začini, ali i našpikuje.

Polutke patlidžana poupljiti, posoliti, začiniti biberom i na kraju posipanjem grill začina (mešavina 11 suvih sastojaka).

I naposletku, u svaku polutku ubaciti po nekoliko sitno isečenih čena belog luka.

Ispeći u reeni polutke na 200 stepeni po C.

Uz ovako pripremljen patlidžan današnji prilog jeste pirinač sa povrćem i naravno sveža celer salata, kao i salata od svežeg kupusa i rukole, feta sir, itd.

Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi